Paketo zavese

Poslednjih godina u svetu je sve prisutniji model zavesa  popularno nazvan paketo, ili rimske,odnosno raffrollo. Za izradu ovog modela koriste se isti materijali kao i za izradu klasičnih zavesa. Montiraju se na plafon ili zid uz pomoć specijalnog mehanizma sa nosačima. Za njihovo postavljanje bitan je jedan tehnički uslov, odnosno da je prostor izmedju mesta gde želite da postavite mehanizam paketo zavese  i prozora 30-ak cm, radi nesmetanog otvaranja prozorskog krila. Prostor od 30 cm je, najčešće prostor, koji zauzima pokupljena ( podignuta) zavesa.
Ovaj model čine mehanizam ( nosač, šipke, konci, teg, potezni lanac) i  materijal zavese. Materijal se uz pomoć čičak trake pričvršćuje za mehanizam, a povlačenjem poteznog lančića zavesa se podiže i spušta.
Paketo zavese se mogu raditi u više modela. Saloni TIER preporučuju vam dva osnovna i najpraktičnija modela.

Paketo – model sa šipkicama
Ovaj model zavese se sastoji iz više polja medjusobno odvojenih tankim šipkicama koje su sakrivene u tkanini. Šipkice su neophodne radi lakšeg, preciznijeg i urednijeg preklapanja zavese. Model paketo zavese se ,u bukvalnom smislu reči,pakuje. Povlačenjem poteznog lanca na mehanizmu zvesa se podiže i preklapa po linijama gde se nalaze šipkice.

Plise – model bez šipkica
Ovaj model zavese se montira uz pomoć istog mehanizma kao i paketo, samo nema šipke i materijal se, povlačenjem lančića, slobodno nabira.

Ukolko ste se odlučili da vaš prostor upotpunite zavesom ovog tipa, bitno je da precizno uzmete sledeće mere.

  • Širinu prozorskog otvora
  • visinu ( od mesta gde montirate mehanizam pa dokle bi spuštali zavesu)
  • prostor plafon prozor ( neophodnih 30 cm)

Ukoliko ste uzeli porebne mere, zaključili da vaš prostor ima neophodnih 30 cm, krećete u potragu za savršenim metrijalom.

2017-07-12T13:52:41+00:00

O autoru:

Ostavite komentar